donderdag 20 oktober 2011

Pizza!

Pizzadeeg voor 2-3 pizzabodems:

  • 1 el  suiker
  • 15 g verse gist
  • 215 ml lauwwarm water
  • 450 gram bloem
  • 1/2 tl zout
  • 3 el olijfolie
Bereiding:
  • Los de gist op in het lauwwarme water en voeg de suiker toe.
  • Voeg het zout bij de bloem en meng het er goed onder.
  • Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en laat traag kneden.
  • Voeg de olie toe.
  • Laat alles ongeveer 15 minuten kneden.
  • Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats (met een doek erover)
  • In 2-3 stukken verdelen en uitrollen
  • Heb je later bezoek en wil je de pizza's al voorbereiden dan kun je ze heel kort (max 5 minuten) voorbakken op 220 graden en op een rooster laten afkoelen. De voorgebakken bodems mogen nog geen kleurtje hebben. Als ze in de oven opblazen als een ballon dan zijn ze klaar om uit de oven te nemen.
Tomatensaus:
  • Passata + oregano + peper en zout + look

Basis beleg: 
  • Bedruppel de bodem met olijfolie en smeer uit
  • Tomatensaus
  • Mozarella in stukjes 
  • Veel oregano
  • Peper en zout
Extra beleg:
  • Geitenkaas / zongedroogde tomaten / spek
  • Hesp / rode paprika / ajuin / zongedroogde tomaten
  • Ansjovis / kappertjes / champignons / olijven
  • Knoflook / rozemarijn / parmezaanse kaas
  • Aubergines in plakjes (eerst laten uitlekken met zout en grillen) / olijven / pecorino / kappertjes
  • Scampi: scampi marineren in marinade: olijfolie + limoen- of citroensap + zeste + peper + zout + fijngesneden of geperste look + peterselie (of koriander)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen