Rudi: "Hoe maak jij je rijstepap? Er zit geen room in hee?" Blijkbaar was het rijstpap-dag want 's avonds hoorde ik van nichtje Iris dat ook zij rijstpap had gemaakt. Er is een tijd voor alles, ook voor rijstpap dus.
Dit heb je nodig voor 4 porties:
- 1 liter halfvolle melk
- 110 gram dessertrijst
- merg van 1/4 vanillestokje
- safraan (draadjes of poeder: 1/2 doosje)
- klein kaneelstokje
- zout
- 40 à 50 gram suiker
Zo maak je het:
- Was de rijst een aantal keer met koud water en giet af.
- Spoel een hoge kookpot om met water, giet er de melk in en warm op tot net voor kookpunt.
- Voeg er de rijst, saffraan, kaneel, vanillepeul bij.
- Laat dit zachtjes +/- 40 minuten pruttelen met het deksel op de kookpot.
- Blijf in de buurt en roer af en toe eens om. Rijstepap kookt zeer gemakkelijk over!
- Haal er de kaneelstok uit, voeg er een snuif zout en 40 à 50 gram suiker bij en roer goed om.
- Laat nog even kort opkoken en giet de rijstebrij in kommetjes.
- Laat afkoelen en dien op met bruine suiker (bv. Lebbe)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten