Voor ongeveer 2,5 liter soep:
2 ajuinen
een kleine kilo wortelen
2 teentjes look
2 koffielepels fijngehakte gember
2 steeljtes citroengras
mespunt sambal oelek of pili-pili
1,5 l water
200 ml kokosmelk
zout
verse koriander
Hoe maak je de soep klaar:
- Snij de steeltjes citroengras in de lengte in 4 en bindt ze samen met een touwtje. Het touwtje moet lang genoeg zijn zodat je het aan het handvat van de kookpot kunt vastmaken.
- Snij alle groenten in stukken. Bak de ajuin en look aan in zonnebloemolie.
- Voeg er de gember, wortelen, sambal oelek bij en stoof even mee.
- Voeg 1,5 l water toe en ook het bundeltje citroengras. Bindt het koortje vast aan het handvat van de kookpot.
- Laat alles koken tot de wortelen mals zijn.
- Haal het citroengras uit de soep, voeg de kokosmelk bij de soep en mix deze heel fijn.
- Laat de soep nog eens kort opkoken en dien dan op met fijngehakte koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten