Ingredienten:
- 1 kleine pompoen (doorsnede 22 cm)
- 3 grote uien
- 3 preistelen (wit)
- 5 wortels
- 1 paprika
- 2 teentjes look
- 1 duimkootje gember
- 1 mespuntje sambal oelek (of pili-pili)
- 1 eetlepel gele currypasta (Albert Heijn)
- Sap van 2 sinaasappels
- 1 bot verse koriander (hou een paar blaadjes apart)
- peper en zout
- 2 kippe- en of groentenbouillon blokjes
Hoe bereiden:
- Alle groenten grof hakken.
- Giet een paar eetlepels olijfolie in een grote pot en fruit de ajuin tot hij glazig ziet.
- Voeg er 1 liter water aan toe samen met de bouillon blokjes en laat koken tot de ajuin zacht is.
- Voeg er nu de rest van de groenten, de gember, look en sambal oelek aan toe en vult de pot met water aan tot de groenten net onder water zitten. Laat koken tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de currypasta en de fijngehakte koriander bij de soep en mix de soep fijn.
- Voeg het sinaasappelsap bij de soep en smaak af met peper en zout.
(Tip: vries de soep in porties in)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten