Deze overschotel is een eigen versie van "Melanzane Parmigiana". In het originele recept bak je schijfjes aubergine en leg je ze boven een tomatensaus. Omdat hier thuis iemand de structuur van aubergine maar niets vindt versnij ik de aubergine in stukjes of reepjes en voeg er ook nog paprika aan toe. En zo is het geen probleem. En zo krijg ook ik mijn zin want aubergine vind ik heerlijk.
Wat heb je nodig voor 5 flinke eters (= mijn ovenschaal van Ikea):
- flinke geut olijfolie
- 3 grote ajuinen
- 2 aubergines
- 2 rode paprika's
- 4 teentjes look
- 1 koffielepel sambal oelek of een rood pepertje
- 1 glas witte wijn (2dl)
- 2 blikken kerstomaatjes (cirio)
- 4 el italiaanse kruiden (Miscuglio van Oil & Vinegar)
- 350 gr mozzarella
- versgeraspte parmezaanse kaas
- 400 gr penne of rigatoni
- zeezout
Hoe maak je het klaar:
- Kook de pasta al dente in gezouten water. Afgieten, afspoelen met koud water zodat het garen stopt. De pasta in een ovenschaal gieten.
- Zet de oven aan (180 graden).
- Snij de ui in stukjes, de aubergines en paprika in reepjes.
- Hak de look fijn.
- Giet een geut olijfolie in een pan. Bak de ui en look al roerend tot de ui glazig is. Voeg er de aubergine en paprika bij en bak roerend verder op een matig vuur verder.
- Voeg er na een paar minutjes de witte wijn aan toe en laat even uitkoken.
- Tijd om de sambal oelek en kerstomaatjes toe te voegen, samen met zeezout en 4 eetlepels italiaanse kruiden. (Zout is lekker in dit gerecht, wel proeven!)
- Zet het deksel op de kookpot en laat nog een paar minutjes pruttelen.
- Ondertussen de mozzarella in schijfjes snijden/plukken en parmesan raspen.
- Giet de saus over de pasta en verdeel er de mozzarella over.
- Strooi geraspte kaas over de schotel en schuif hem een half uurtje in de oven. Tot de kaas goud geel kleurt.
- Smullen!
- En de dag erna nog eens smullen, de rest van de schotel heeft de diepvries niet meer bereikt...
Dankjewel, was super lekker!
BeantwoordenVerwijderen