Samen gebold, gevormd en uit de oven zien verschijnen:
6 Franse boerenbroden
9 Brioches met hazelnootfrangipanne
9 Suikerknopen
9 Vlaamse brioches
20 Boterkoeken
20 Ontbijtkoeken met walnotenfrangipanne
De Franse boerenbroden zijn gemaakt op basis roggedesem, op basis van een recept van Levine.
Het is de tweede keer dat ik dit brood heb gebakken. 3 broden heb ik gebakken met een roggedesem van 60% hydratatie en 3 broden met een roggedesem van 100% hydratatie. Iets minder vocht dan de vorige keer en nu waren de broodjes mooi hoger gerezen. Heerlijk brood!!
De recepten van de andere lekkernijen komen uit het boekje "Stefan Elias selecteert recepten van Jaques Bloch". De boterkoeken en ontbijtkoeken (foto rechtsonder) waren wel niet gerezen zoals het hoorde.
Ik verdenk de gist die uit uit de diepvries kwam en een deel van zijn werking heeft verloren.
Volgende keer beter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten