vrijdag 6 december 2013

Kokoskoekjes

Wat doe je met een overschot aan eiwitten? Koekjes maken dan maar. Grasduinend in de Bloch boekjes van Stefan Elias vond ik in het eerste boekje een recept voor kokoskoekjes.  Wel heb ik van de suiker 1/3 afgenomen en ze waren - naar mijn smaak- nog voldoende zoet. En heb ik er nog wat zeste van citroen aan toegevoegd.



Wat heb je nodig?
220 gram eiwit (6 eiwitten)
350 gram suiker 
400 gram gemalen kokos
60 gram bloem (rijstebloem voor glutenvrije koekjes)
Beetje geraspte citroenzeste
Bakplaat bekleed met (herbruikbaar) bakpapier

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180°.
Verwarm de suiker met het eiwit op een klein vuurtje tot de suiker is opgelost.
Voeg de geraspte kokosnoot toe en warm verder tot ongeveer 60°.
Neem van het vuur en meng er de bloem onder.
Schep met een soeplepel rotsjes op de bakplaat of maak quenelles.
Bak de rotsjes op 180° in 10-12 minuten goudbruin.
Bestuif de koekjes eventueel met bloemsuiker als afwerking.

2 opmerkingen:

  1. Lekker!
    Ik ben gek op kokos.

    Smakelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijke koekjes!
    Zelf maak ik ze iets eenvoudiger.

    Oven voorverwarmen op 175°C
    2 eieren (helemaal gebruiken, dus dooier en eiwit)
    200gr kokos
    200gr suiker.
    Eieren luchtig kloppen met een mixer.
    Suiker geleidelijk toevoegen.
    Kokos er doorheen scheppen.
    5 minuten wegzetten zodat kokos wat vocht op kan nemen.
    Hoopjes deeg op een met bakpapier beklede plaat leggen.
    12-15 minuten bakken op 175°C

    Gr. Onno.

    BeantwoordenVerwijderen