Een heerlijke zomerse schotel! Met deze schotel kun je alle gember-weigerachtigen over de brug halen!
Maak je hem klaar in de tagine dan moet je zeker geen extra vocht toevoegen.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- olijfolie
- genoeg kip (ongeveer 800 gr.)
- 2 grote gehakte ajuinen
- 2 a 3 cm gember, heel fijn gesneden
- 4 grote wortels
- 2 fijn gesneden citroenschillen
- 2 rode paprika's
- 2 courgettes
- 2 tomaten
- 100 gr abrikozen
- 2 teentjes look
- safraan
- cayennepeper
- sambal oelek
- veel komijn
- verse koriander
- peper en zout
Bereiding:
- Kip aankleuren en uit de pot nemen
- Ui stoven, look en gember en sambal toevoegen
- Kip terug in de pot, samen met de wortelen, safraan en citroenschil
- 45 min laten stoven, eventueel een beetje water toevoegen
- Paprika, courgette, tomaten, abrikozen en kruiden toevoegen
- Nog wat laten pruttelen
- Ondertussen de couscous klaarmaken
- Net voor het opdienen de fijngehakte koriander toevoegen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten