Nodig voor 12 broodjes van ongeveer 75 gram:
- 400 gram bloem
- 2 dl lauwwarme melk
- 1 losgeklopt ei (+/- 65 gram)
- 25 gr verse gist
- 80 gr goede zachte boter
- 5 gram zout
- 50 gram suiker
- 200 gram rozijnen
- eventueel voor afwerking: 1 ei
Bereiding
- Los de gist op in de lauwwarme melk en voeg er een beetje van de suiker bij.
- Voeg het zout en de resterende suiker bij de bloem en meng het er goed onder.
- Voeg het gistmengsel en ei toe aan de bloem en laat traag kneden.
- Voeg de boter toe en laat alles ongeveer 15 minuten kneden.
- Voeg de rozijnen toen en laat nog even kneden.
- Laat het deeg 40 min uur rijzen op een warme plaats (met een doek erover)
- In bolletjes verdelen, opbollen en op een bakplaat leggen
- Laat 1 uur rijzen, strijk in met ei (volledige ei even los kloppen)
- Bak 25 minuten op 220 graden.
- Laat afkoelen op en rooster.
Extra tips
- Van deze hoeveelheid deeg kun je ook 3 broodjes maken van 300 gram, baktijd: 25 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten