Spaghetti Matriciana
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- olijfolie
- 200 gram spek
- 2 grote ajuinen
- 5 teentjes look
- 500 gram passata
- 1 glas (2dl) droge witte wijn
- peper en zout
- 1/2 theelepel sambal oelek (of pili-pili of een klein pepertje dat ontdaan is van de zaadlijsten)
- verse basilicum
- vers geraspte Parmezaanse kaas
- 600 gram macaroni
Bereiding:
- Verhit de olie in een pan en bak al roerend de ui, het spek, de look op een niet te hoog vuur.
- Voeg de wijn toe en laat een beetje uitkoken en voeg dan de passata toe
- Kruid met peper, zout en een sambal oelek
- Laat alles 15-20 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren
- Als de saus te droog is, roer je er een beetje kookwater van de pasta door.
- Voeg net voor het opdienen de verse basilicum onder de saus.
- Kook ondertussen de pasta in een pan kokend water met zout.
- Dien op met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Ah, dit is dan het oorspronkelijke recept, waarmee alles is begonnen. I try...
BeantwoordenVerwijderen