dinsdag 7 maart 2023

Ceviche uit Mexico

De eerste keer dat we ceviche smulden was in Sevilla, we waren op zoek naar een iets om te eten dat - voor de verandering - geen gefrituurd vlees was. We kwamen terecht in een Nazca, een Peruviaans/Japans restaurant waar we deze heerlijkheid aten. Vele jaren later wandelde ceviche in ons huis samen met onze Mexicaanse schoonzoon en beide zijn gebleven.

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 45 min
Voorgerecht voor 6 personen of een hapje voor 12 personen

Ingrediƫnten

·      ½ rode ui, dunne halve ringen

·      1 a 1,5 tl zout (begin met 1 tl)

·      500 gr verse vaste witte vis zoals zeebaars, zeewolf, … in stukjes van 1 a 1,5 cm

·      ¼ tl zwarte peper

·      180 ml limoensap (4-6 limoenen)

·      1-2 teentjes look, fijn met lookpers

·      1 verse chili/jalapeƱo zonder zaadlijsten, heel fijngesneden

·      4-8 verse koriander, fijngehakt

·      150 gr kerstomaten in kwartjes gesneden

·      100 gr komkommer in stukjes

·      1 el olijfolie

·      Optioneel: 1 avocado (schijfjes) of radijsjes

·      Serveer met tortilla chips of slablaadjes

Bereiding

1.     In een kom: 1tl zout + limoensap

2.     Voeg er de rode ui aan toe en meng zodat alle ui bedekt is met wat limoensap

3.     Voeg de look, chili, en vis toe en meng voorzichtig

4.     Voeg de tomaatjes, komkommer, radijsjes, koriander en olijfolie toe

5.     Meng en laat alles minimum 30 minuten ‘garen’ in de frigo (ideaal 45-60 minuten)

6.     Voor het serveren, proef en voeg eventueel meer zout/pikant toe

7.     Meng er eventueel avocado onder, net voor het serveren.

Serveer de ceviche

·      In een kom met ernaast een schotel blauwe mais chips

·      Op slablaadjes

·      In een glaasje met een vorkje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten