dinsdag 7 maart 2023

Kokostaart voor Zoon

Welke taart moet ik bakken? KOKOSTAART! 
(Of limoenbavaroise, dat zei hij ook nog. Dat recept zal ik ook nog eens moeten noteren.)

Wat heb je nodig?

  • Vel bladerdeeg
  • Abrikozencompote (85% abrikozen)
  • 5 eieren
  • 200 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 200 gr ongezouten boter
  • amandelextract
  • 2 el bloem
  • 200 gr gemalen kokos

Hoe maak je de taart klaar?

  • Eiwitten met de suiker vast opkloppen (eventueel met een keukenrobot).
  • Eierdooiers en amandelextract toevoegen.
  • Boter smelten, laten afkoelen en onder het deeg mengen met spatel.
  • Bloem en geraspte kokos soepel onder het deeg heffen.
  • Leg het vel bladerdeeg in een bakvorm.
  • Bestrijk met een dunne laag abrikozencompote en stort er het deeg op.
  • 30 á 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Het bovenstaand recept is voor een klassieke ronde bakvorm.
De foto (feestje voor zoon in 2003) is het recept x2 voor een bakplaat in de oven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten