dinsdag 7 maart 2023

Marineras de Murcia

Een heerlijke pretentieloze tapas die iedereen graag lust!
In Spanje wordt deze salade geserveerd op een soort dubbele soepstengel. Bij gebrek hieraan kun je Zweedse broodjes gebruiken.

Tapas uit Spanje
Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 20 min

Ingrediënten
  • 2 vrij grote bloemige aardappelen
  • 2 eieren, hardgekookt, (enkel het wit van het ei)
  • 2 blikjes van 190 gr tonijn in eigen nat
  • 100 gr zwarte olijven zonder pit, in stukjes 
  • 200 gr wortelen in heel fijne blokjes gesneden
  • Mayonaise
  • Peper en zout (citroen)
  • Zweedse broodjes
  • Ansjovis in blik
Bereiding
  1. Tonijn laten uitlekken
  2. Aardappelen koken met de schil in licht gezouten water tot ze mooi zacht zijn.
  3. Olijven en wortelen in stukjes snijden.
  4. Wortelen eventjes stomen (in de microgolf).
  5. Zorg dat olijven en wortelen niet nat zijn, dep eventueel droog met keukenpapier.
  6. Aardappelen en eieren pellen en pletten met vork.
  7. Aardappelen en ei en tonijn mengen met mayonaise tot een smeuïge massa.
  8. De olijven en wortelen eronder mengen.
  9. Eventueel nog wat peper/zout /citroensap toevoegen.
  10. Beleg rijkelijk op een Zweeds broodje of op Pan de Cristal en leg er een ansjovis bovenop.
Tips!
Een restje is lekker op de boterham met een blaadje sla en een schijfje tomaat. 
Vergeet het ansjovis niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten