zondag 20 november 2016

Fluwelen Pompoensoep

Die avond: "moet je echt eens proberen: pompoen schillen, ontpitten en in stukken snijden en de stukken op een bakplaat met ui, tijm en salie. De bakplaat een half uur in de oven. En dan de gegaarde stukken gewoon in bouillon en mixen maar. Even opkoken, kruiden met peper en zout en dan heb je een heerlijke dikke soep. Zo simpel en zo lekker". En inderdaad. Een fluwelen herfstsoep.

Dit heb je nodig:

Oven op 190 graden.

Bakplaat met:

  • 1 butternut of 2 kleine pompoentjes, geschild, ontpit en in stukken van ongeveer 3 cm gesneden
  • 2-3 uien in grote stukken
  • takjes tijm
  • takjes salie

Kookpot met:
  • 3-5 liter (kippen)bouillon
  • peper en zout

Staafmixer.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen