dinsdag 24 januari 2012

Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus


Een recept om blij van de worden!

Men neme:

500 gr tagliatelle
20 gr boter
4 sjalotten, fijngehakt
4 teentjes look, fijngehakt
2 eetlepels fijngesnipperde peterselie
100 gr spekblokjes
100 gr baconblokjes
500 gr bospaddestoelen in dikke plakken
250 gr shiitakes
250 ml room
100 ml melk
zeezout en zwarte peper
geraspte parmezaanse kaas

Men bereide alzo:

De boter smelten en de sjalotten, look, spek, bacon en peterselie op middelhoog vuur al roerend - met een houten lepel - in 5 minuten bakken tot de sjalotten glazig zijn.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ongeveer 15 minuten tot ze zacht zijn.
Draai het vuur wat hoger en roer met een houten lepel, opdat het teveel aan vocht kan verdampen.
Draai het vuur weer lager, voeg de room en de melk toe en breng de saus zachtejs aan de kook.  Breng de saus op smaak met zout (zeezout met zeewier) en peper.

Kook de tagliatelle in een grote hoeveelheid gezouten water net gaar.
Schep de pasta door de suas en serveer heet met geraspte parmezaanse saus.
Voeg nog wat melk toe als het geheel te droog is.

Dit recept is een variatie op een recept van Lucio Galletto.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen