woensdag 4 januari 2012

Pastitio


Ingrediënten:

400 gr macaroni
100 gr boter
60 gr geraspte Parmezaanse kaas
snuifje nootmuskaat
2 losgeklopte eieren
1 grote fijngehakte ui
2 teentjes knoflook uit de pers
500 gr gehakt
2 el. tomatenpuree
80 ml rode wijn
100 ml vleesbouillon
2 el gehakte peterselie
35 gr bloem
400 ml melk
zout en peper

Verwarm de oven op 190 graden.
Kook de macaroni in ruim water met zout beetgaar.
Spoel de pasta met heet water en laat uitlekken. Doe de macaroni terug in de pan met 1/3 van de boter. Voeg de helft van de kaas, nootmuskaat en zout en peper toe.
Af laten koelen, de helft van de eieren toevoegen en wegzetten.

Smelt de helft van de overgebleven boter in een pan en bak de ui en knoflook tot de uit glazig is. Verhoog de temperatuur, voeg het gehakt toe, roer het los met een vork en braad het bruin. Voeg tomatenpuree, bouillon, peterselie en wijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 20 minuten sudderen.

Smelt de rest van de boter in een kleine pan, roer er de bloem door en maak er met de melk een gladde saus van. Roer de overgebleven eieren erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Doe de helft van de macaroni in een ovenschaal en giet er de gehaktsaus over. Leg de rest van de macaroni hierop en giet er de witte saus over. Strooi de kaas erover en bak het gerecht in de over 30 min goudbruin.

Serveer met een fris slaatje (sla, raketsla, tomaat, vinaigrette).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen