zondag 6 januari 2013

Spaghetti alla Putanesca


Deze klassieker kunnen we hier quasi altijd op tafel toveren: de ingrediënten hebben we meestal in huis en de klus is in geen tijd geklaard.

Er zijn veel verhalen over hoe deze pasta aan zijn naam komt. De leukste versie vind ik deze waarbij het gerecht wordt toegeschreven aan dames van lichte zeden: dit gerecht kan op eender welk uur op de tafel getoverd worden omdat alle ingrediënten in de voorraadkast staan. En het gaat perfect om de pasta klaar te maken tussen 2 klanten door.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
  • goed wat olijfolie
  • 6 teentjes look, fijngesneden
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 1 klein rood pepertje of een mespunt sambal oelek
  • 1/2 blik zwarte olijven, in schijfjes gesneden
  • 3-4 eetlepels kappertjes, gehakt
  • 1 blik gepelde tomaten (460 gram)
  • 600 gram spaghetti
  • 3 eetlepels fijngesnipperde platte peterselie
Hoe maak je de pasta klaar:
  1. Giet in een pan goed wat olijfolie en voeg er direct de look, sambal oelek en ansjovis bij. Warm de pan op en prak met een vork de ansjovis en look tot je een papje krijgt. De look mag niet verbranden! Omdat je met een koude pan start moet dit lukken!
  2. Voeg er de gepelde tomaten bij en prak deze ook in stukjes. Laat een beetje pruttelen. 
  3. Voeg er nu de olijven en de kappertjes en een extra geut olijfolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Kook je de pasta beetgaar. Giet af en laat uitlekken. 
  5. Voeg de pasta bij de saus en schep goed om zodat de pasta veel smaak kan opnemen. Bestrooi met fijngesnippperde platte peterselie.
Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. lientjepralientje8 januari 2013 om 19:20

    oh da's lang geleden zeg! de volgende boodschappenronde haal ik alles in huis, dan komt het er nog eens van.
    Lekker eenvoudig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 6 teentjes look...toch niet zo bevorderlijk voor de commerce van de puttane, wel? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen