Geen twijfel aan! Mijn moeder maakt de beste bisquit van de wereld! Vol smaak, luchtig, mmmm, paradijselijk! Wil je je er ook aan wagen vergeet dan niet die flinke portie aandacht en liefde die erbij moet om deze heerlijkheid te maken.
Ingrediënten voor een ronde springvorm van 26 cm doorsnede:
- 5 eieren
- 5 soeplepels koud water
- 200 gram griessuiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- 100 gram aardappelbloem
- 100 gram bloem voor patisserie
- 1 afgestreken koffielepel bakpoeder
- 4 eieren
- 4 soeplepels koud water
- 160 gram griessuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 80 gram aardappelbloem
- 80 gram bloem voor patisserie
- 1 afgestreken koffielepel bakpoeder
- Neem een metalen of glazen kom.
- Klop de eiwitten met het koude water stijf.
- Strooi er vervolgens geleidelijk aan het griessuiker en de vanillesuiker bij, onder voortdurend verder kloppen.
- Meng de eierdooiers onder deze massa.
- Meng de bloem, aardappelbloem en bakpoeder en zeef dit boven het deeg.
- Spatel dit bloemmengsel voorzichtig onder het deeg. (Kort)
- Stort het deeg in een ingeboterde en ingebloemde springvorm.
- Bak 35 à 30 minuten in een voorverwarmde gewone oven: 175°, in een voorverwarmd warmeluchtoven 155°
- Laten afkoelen en versieren met slagroom, fruit en chocoladekrullen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten