donderdag 29 december 2011

Spaghetti met venusschelpen en scampi's

Ingrediënten:
3 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes look
1/2 chilipeper, fijngehakt (of 1/3 kl sambal oelek)
400 gr tomaten uit blik, in stukjes
2 el platte peterselie, gehakt
1 kg venusschelpen (o'cool)
500 gr gepelde scampi's
120 ml droge witte wijn
500 gr pasta
Peper en zout

Pan 1: olie + ui + look + chilipeper 1 á 2 min roerend stoven. Tomaten, peper en helft van de peterselie toevoegen. Laat 15 min pruttelen.

Pan 2: olie verhitten en de venusschelpen roerbakken op hoog vuur. Wijn toevoegen en de schelpen gaar koken in 5 min, regelmatig opschudden. Pan van het vuur nemen en de schelpen met een schuimspaan uit de pan nemen. Zeef (!!) het kookvocht. Hou wat schelpen voor garnering, de andere uit de schelp nemen.

Pasta koken.

Voeg het schelpenvocht bij de tomatensaus + scampi's + basilicum en breng op smaak.

Alles mengen en bestrooien met verse kruiden.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen