woensdag 2 mei 2012

Feest! Oosterse kippenspiesjes

Tante! Feest! Tijd voor hapjes!
Dat laat ik me geen 2 keer zeggen en dus werden er met veel plezier Oosterse kippenspiesjes gemaakt. Lekker, simpel, en steeds een succes, zowel bij jonge als bij oudere kinderen (...).

Voor bovenstaande hoeveelheid spiesjes heb je nodig:

4 kipfilets
200 gram zoete soyasaus
150 gram Luikse siroop
1,5 eetlepel fijngehakte gember
peper en zout
kleine spiesjes

De spiesjes maak je zo:

Snijd de kipfilets in blokjes en kruid met peper en zout.
Meng de sojasaus, de Luikse siroop en de gember met peper en zout en giet deze marinade in een plastic zakje (diepvrieszakje). Marineer hierin de blokjes kip gedurende minstens 1 uur.  Sluit goed af. Marineren in een zakje is handig om de blokjes af en toe eens te "masseren" in de marinade.

Leg de spiesjes minstens 1/2 uur in koud water. Dit zorgt ervoor dat de blokjes kip niet aan de brochettes "vastbakken".

De oven voorverwarmen tot 200 graden.
Maak de spiesjes: ongeveer 5 blokjes kip per spiesje. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak af gedurende 10 minuten.

2 opmerkingen: