zondag 9 oktober 2011

Couscous met Kip



Een heerlijke zomerse schotel! Met deze schotel kun je alle gember-weigerachtigen over de brug halen!
Maak je hem klaar in de tagine dan moet je zeker geen extra vocht toevoegen.


Wat heb je nodig voor 4 personen:
  • olijfolie
  • genoeg kip (ongeveer 800 gr.)
  • 2 grote gehakte ajuinen
  • 2 a 3 cm gember, heel fijn gesneden
  • 4 grote wortels
  • 2 fijn gesneden citroenschillen
  • 2 rode paprika's
  • 2 courgettes
  • 2 tomaten
  • 100 gr abrikozen
  • 2 teentjes look
  • safraan
  • cayennepeper
  • sambal oelek
  • veel komijn
  • verse koriander
  • peper en zout
Bereiding:
  • Kip aankleuren en uit de pot nemen
  • Ui stoven, look en gember en sambal toevoegen
  • Kip terug in de pot, samen met de wortelen, safraan en citroenschil
  • 45 min laten stoven, eventueel een beetje water toevoegen
  • Paprika, courgette, tomaten, abrikozen en kruiden toevoegen
  • Nog wat laten pruttelen
  • Ondertussen de couscous klaarmaken
  • Net voor het opdienen de fijngehakte koriander toevoegen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen