dinsdag 18 oktober 2011

Spaghetti Matriciana

Wat heb je nodig voor 4 personen:
  • olijfolie
  • 200 gram spek
  • 2 grote ajuinen
  • 5 teentjes look
  • 500 gram passata
  • 1 glas (2dl) droge witte wijn
  • peper en zout
  • 1/2 theelepel sambal oelek (of pili-pili of een klein pepertje dat ontdaan is van de zaadlijsten)
  • verse basilicum
  • vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 600 gram macaroni
Bereiding:
  • Verhit de olie in een pan en bak al roerend de ui, het spek, de look op een niet te hoog vuur.
  • Voeg de wijn toe en laat een beetje uitkoken en voeg dan de passata toe
  • Kruid met peper, zout en een sambal oelek
  • Laat alles 15-20 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren
  • Als de saus te droog is, roer je er een beetje kookwater van de pasta door.
  • Voeg net voor het opdienen de verse basilicum onder de saus.
  • Kook ondertussen de pasta in een pan kokend water met zout.
  • Dien op met versgeraspte Parmezaanse kaas.

1 opmerking:

  1. Ah, dit is dan het oorspronkelijke recept, waarmee alles is begonnen. I try...

    BeantwoordenVerwijderen