donderdag 15 december 2011

Lieve's pasta met kleine trostomaten en pancetta


Heerlijke - zeer Italiaanse - pasta gegeten bij Lieve in O.

Ingrediënten voor 3 personen:
+/- 600 gr kleine trostomaten (meer smaak)
30 gr boter
300 kippenbouillon (blokje)
zout met zeewier
180 gr pancetta
2 handvol raketsla

De tomaten in 2 snijden en samen met de boter 10 minuten laten pruttelen.
Voeg gemalen zout met zeewier toe (ik heb het niet zo voor PH maar deze mengeling is wel smaakvol), peper en de bouillon. Laat nog wat verder pruttelen.
Kook ondertussen de pasta.
De in reepjes gesneden pancetta - 3 minuten voor de pasta klaar is - aan de saus toevoegen.
Pasta afgieten en afspoelen.
De raketsla onder de saus roeren en dan de pasta onder de saus mengen.
Opdienen met vers geraspte parmesan!

Mmm!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen