woensdag 28 december 2011

Spaghetti met zeevruchten en tomaat


Deze versie - geinspireerd op een recept van Lucio Galletto - is heel lekker en eenvoudig klaar te maken.

Ingrediƫnten voor 4 personen:

600 gr zeevruchtenmengeling (diepvries)
12 gepelde scampi's
75 ml extra vergine olijfolie
3 tenen knoflook (doorgesneden en gekneusd)
1/2 koffielepel sambal oelek
250 ml droge witte wijn
400 g gepelde tomate in stukjes uit blik
zeezout
500 gr spaghetti (of fusilli)
royale handvol basilicum in stukjes gescheurd

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op een matig vuur.
Voeg de knoflook toen en roer met een houten lepen tot hij begint te kleuren, neem de knoflook uit de olie en gooi hem weg.
Voeg de sambal oelek toe en roer om.
Voeg de zeevruchtenmengeling en de witte wijn toe, roer goed en laat het even pruttelen.
Neem met een schuimspaan de zeevruchten uit de pan en hou deze warm.
Voeg de tomaten toe aan de saus, beng op smaak met peper en zout (zout met zeewier) en laat de saus nog 10 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met wat zout
Voeg 4 minuten voor de pasta klaar is de scampi's en de zeevruchtenmengeling bij de saus.
Giet de pasta af en voeg deze bij de saus. Schep voorzichtig om, strooi het basilicum erover en dien op.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten