woensdag 5 september 2012

Pruimentijd! Taart!


Ze zijn er niet zo in overvloed aan de bomen dit jaar. De vorst in bloesemtijd zal er wel voor iets tussen zitten. Maar toch meer dan genoeg om deze heerlijke taart een paar keer te maken. Deze taart heb ik voor het eerst geproeft bij collega Ellen en het is een ondertussen een klassieker geworden voor deze tijd van het jaar. Ze is het lekkerst vers uit de oven. Omdat er redelijk veel fruit inzit de taart toch best 's anderdaags soldaat maken. Dat is hier precies nooit een probleem.

Wat heb je nodig?
  • 800 gr pruimen
  • 125 gr bosbessen (1 doosje)
  • 40 gr suiker

  • 200 gr goede boter
  • 200 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 100 gr maiszetmeel
  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • paneermeel
  • bloemsuiker
Hoe maak je de taart klaar?
  1. Was de pruimen, snij 800 gr pruimen in 2, en verwijder de pitten. 
  2. Meng de pruimen met de bosbessen en met 40 gram suiker.
  3. Roer de boter zacht en romig, voeg de suiker en eierdooiers toe en klop het geheel luchtig.
  4. Meng het zetmeel met de bloem, zeef het en meng het onder het beslag.
  5. Klop de eiwitten half stijf, voeg de vanillesuiker toe en klop verder tot het eiwit stijf is.
  6. Spatel de eiwitten door het deeg.
  7. Smeer een bakplaat in met olie en bestrooi met paneermeel.
  8. Strijk 2/3 van het deeg uit en bak dit 10 minuten in een voorverwarmde oven (180°).
  9. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel er de pruimen en bosbessen over.
  10. Verdeel de rest van het deeg over de taart en zet ze terug in de oven.
  11. Bak de tart nog 40 tot 50 minuten.
  12. Snij de taart in vierkante stukjes en bestrooi met bloemsuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten